Aplicații de fitness gratuite ca să faci mai mult sport acasă

De câte ori ți-ai spus că vrei să adopți un stil de viață mai activ și mai sănătos, dar mereu intervenea ceva: nu era Luni sau nu era prima zi din lună, e prea cald sau prea frig să ieși afară, nu ai timp, ești prea obosit sau nu ești suficient de motivat, abonamentul la sală e prea scump, nu ai echipamente sau nu știi de unde să începi?

Te înțeleg, pentru că am trecut și eu prin toate cele de mai sus și aș mai putea găsi câte o scuză diferită pentru fiecare zi mult timp de acum încolo, dacă m-ar întreba cineva. Dar mi-am dat seama că este destul de util dacă aș avea o aplicație de fitness care să-mi reamintească în fiecare zi ce am de făcut, care să îmi dea seturi complete de exerciții adaptate la ceea ce vreau eu să obțin, însoțite de tutorial și să fie tipuri de antrenamente pe care le pot face acasă, preferabil gratuit sau la un preț accesibil.

Ca să nu mai pierzi tu timpul cu documentarea, am făcut noi o listă cu aplicații de fitness gratuite care te vor ajuta să faci antrenamente acasă, fără echipamente speciale. Criteriile principale au fost ca aplicațiile pentru antrenamente să fie gratuite, cu exerciții nu foarte greu de realizat (dar, să fim sinceri, orice început e mai greu), explicate suficient de bine ca să le execuți cât mai corect (altfel, faci degeaba sau chiar poți face mai mult rău) și să se concentreze fix pe zonele corpului pe care vrei să le lucrezi.

De asemenea, ca să monitorizezi mai eficient parcursul antrenamentelor și condiția fizică, recomandăm să îți iei o brățară smart, mai ales că sunt multe opțiuni bune de brățări fitness sub 300 de lei.

Aplicații gratuite pentru exerciții fizice acasă 

SEVEN – 7 Minute Workout

7minutes este una dintre aplicațiile de fitness pe care le-am testat și o recomand celor care spun că nu au timp pentru sport sau vor să facă antrenamente acasă. Aplicația de fitness este gratuită, ușor de folosit și vine cu exerciții bine explicate. Vei avea acces la antrenamente concepute profesional, scurte și eficiente, pe care le poți face oricând și oriunde, fără echipament special, fiind îndrumat cu instrucțiuni vocale și video. Antrenamentele sunt adaptate pentru orice nivel, dar te vor face, totuși, să transpiri. Aplicația de fitness pentru antrenamente acasă poate fi descărcată gratuit din Google Play și AppStore.

Asana Rebel

Pentru cei care nu vor să facă doar antrenamente de fitness, dar își doresc să aibă acces și la un instructor de yoga, recomandăm Asana Rebel. Este o aplicație gratuită de yoga și fitness, cu peste 100 de antrenamente concepute de experți. Asana te poate ajuta să atingi simultan mai multe obiective, cum ar fi să dai jos din kilograme, să ai un somn mai bun, mai multă energie, să faci exerciții mai eficient sau să îți dezvolți obiceiuri sănătoase. Aplicația de fitness funcționează ca un program de antrenamente, cu seturi de exerciții diferite în fiecare zi, ca să nu intri în rutină.  Aplicația mobilă de antrenamente poate fi instalată pe telefoanele Android și iOS. Iar pentru experiența complete, ai putea lua în considerare și un smartwatch sau o brățară de fitness, ca să monitorizezi activitatea și condiția fizică.

Map My Fitness

Dacă ești genul de persoană care performează mai bine atunci când face parte dintr-o comunitate, atunci aplicația gratuită Map My Fitness este pentru tine. Dezvoltată de Under Armour, compania americană de echipamente sportive, aplicația îți oferă posibilitatea să interacționezi cu alți membri, unde vei putea împărtăși antrenamentele încheiate și vei putea primi/ oferi încurajări de la persoane care sunt în aceeași călătorie ca tine spre o condiție fizică mai bună. În plus, dacă îți plac și provocările, poți concura cu alți membri din comunitate. În plus, aplicația poate fi sincronizată cu majoritatea dispozitivelor portabile, inclusiv Google Fit, Wear OS, Garmin sau Fitbit, fiind disponibil pe iOS, Android și Website.

Nike+ Training Club

O altă aplicație mobilă de fitness dezvoltată de un gigant din lumea sportului și a modei este Nike+ Training Club. Antrenorii Nike pun la punct antrenamente personale de patru-șase săptămâni pentru fiecare utilizator NTC – trebuie doar să introduci toate informațiile privind obiectivele tale și timpul pe care ești dispus să-l aloci antrenamentelor. Aplicația oferă peste 185 de antrenamente, inclusiv exerciții de yoga, întindere și forță, împreună cu sfaturi și regimuri pentru dietă. Poți descărca aplicația pe dispozitivul tău Android sau iOS. În plus, ca să ai setul complet pentru rezultate excelente, îți recomandăm și un ceas smart, Apple Watch Nike 5, ca să țină pasul cu noul tău stil de viață mai activ. Acest ceas te ajuta nu doar să-ți atingi obiectivele de fitness, oferind măsurători avansate pentru sportivii de orice nivel.

Nu mai ai nicio scuză să nu începi AZI să ai mai multă grijă de corpul tău și sănătatea fizică. Pentru că, știi tu, o minte sănătoasă e într-un corp sănătos ?

Sursă foto: Nike