Ceasurile smart de la Huawei îți măsoară nivelul de oxigen din sânge

Anul 2020 este, de departe, anul noului coronavirus, COVID-19, care a dat lumea peste cap, la propriu și la figurat. Potrivit specialiștilor, saturația de oxigen este unul dintre cei mai importanți factori în monitorizarea unui pacient confirmat cu SARS-CoV-2, fie el și ușor simptomatic.

Astfel, într-un timp foarte scurt, un pulsoximetru – acele aparate mici, care se prind de un deget cu un clips și care măsoară nivelul de oxigen din sânge – a devenit aproape la fel de necesar precum un termometru.

Funcția SpO2, disponibilă pe smartwatch-urile și brățările fitness Huawei

Totuși, în afară de afară de acele dispozitive, ceasurile smart au primit noi funcționalități prin care poți urmări valoarea saturației. Compatibile cu măsurarea inteligentă a nivelului de SpO2 sunt și smartwatch-urile de la Huawei – Huawei Watch GT 2 Pro, Huawei Watch GT 2e, Huawei Watch GT 2, precum și brățara fitness Huawei Band 4 Pro.

Ledurile modernizate și sticla exterioară premium de pe spate ceasurilor smart Huawei colaborează cu algoritmul AI inteligent, reducând eficient consumul de putere. Datorită chip-ului din spatele ecranului, bateria Huawei poate duce până la 2 săptămâni de utilizare, în timp ce smartwatch-ul monitorizează peste 190 de tipuri de date, printre care sunt ritmul cardiac și saturația de oxigen din sânge.

Ceasul monitorizează nivelul de oxigen pe tot parcursul zilei, ceea ce înseamnă că poți verifica nivelul de SpO2 în timpul somnului, plimbărilor în aer liber sau activităților fizice. Pentru a putea efectua testul, trebuie doar să selectezi opțiunea din meniu și apoi testul va fi efectuat automat. Fiind compatibil cu măsurarea inteligentă a nivelului de SpO2, poate să detecteze nivelul de oxigen din sânge, indiferent dacă lucrezi sau faci cățărări.

O persoană sănătoasă ar trebui să aibă nivelul de oxigen între 90 – 100. Dacă acesta coboară sub media normală, persoana prezintă un risc de a dezvolta hipoxemie și necesită tratamentul imediat din partea unui medic. Iată de ce nivelul saturației de oxigen trebuie monitorizat în mod constant, mai ales în vremuri de Covid.

Monitorizarea oxigenului din sânge cu ceasuri Huawei

Odată cu lansarea funcției SpO2, Huawei și-a propus să ajute persoanele în vârstă, persoanele cu anumite boli de inimă și plămâni și probleme cu sforăitul, pe cei care au un program agitat sau care trăiesc la altitudine mai mare și suferă, de obicei, din cauza nivelului scăzut de oxigen în sânge. Totuși, smartwatch-urile de la Huawei cu SpO2 nu sunt utile doar pentru cei cu probleme de sănătate, ci îi ajută și pe cei cu un stil de viață activ să își monitorizeze nivelul de oxigen în timpul sesiunilor de antrenament.

În final, trebuie menționat faptul că această funționalitate este disponibilă doar pentru utilizatorii de Android.

Vezi pe WANNDER gama de smartwatch-uri Huawei și brățări de fitness și alege asistentul smart care ți se potrivește ca să îți monitorizezi constant sănătatea.