Cum alegi corect cel mai bun robot aspirator pentru casă

În era vitezei și a tehnologiilor smart, oricine și-ar dori un robot care să facă toate treburile casnice, fie că vorbim despre mașini de spălat haine, mașini de spălat vase sau aspiratoare robot.

Așadar, dacă vă doriți un ajutor la curățenie – pentru aspirat și dat cu mopul – ar putea să vă ajute acest scurt ghid de cumpărare, ca să alegeți cel mai bun aspirator robot pentru casa voastră.

Cel mai bun aspirator robot aspiră eficient și automat

Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri de reținut. Deși, în general, puterea de aspirare la aspiratoarele robot este mai mică decât la un aspirator vertical, modelele mai performante se descurcă destul de bine să absoarbă praful și resturile de pe diferite suprafețe ale casei.

Atunci când alegeți un aspirator robot, asigurați-vă că modelul respective are capacitatea să strângă praful de pe suprafețele dure, cum este gresia sau parchetul, cât și pe suprafețe moi, cu mochetă, de exemplu. În acest sens, este important ca aspiratorul inteligent să facă ușor diferența și tranziția între tipurile de suprafețe.

De exemplu, robotul de aspirare Roborock Cleaner S5 MAX are o putere de aspirație maximă de 2700Pa, cu putere nominală de 50W. Colectorul de praf extrage rapid prin absorbție, cu o putere de 1050 W, și stochează praful din interiorul aspiratorului. În plus, pentru că este inteligent și scanează toate suprafețele din casă, robotul aspirator știe să facă diferența și între un perete și mobilă și nu se oprește în ele.

Aspiratoare robot controlate de la distanță

Pentru conveniență și eficiență maximă, robotul de aspirare poate fi controlat wireless, venind la pachet cu o aplicație pentru telefonul mobil. Cu ajutorul ei, aspiratorul scanează toată suprafața casei și stie exact unde trebuie să curete. Astfel, cât timp sunteți plecați de acasă, el face treaba în locul vostru. Unele aspiratoare, precum Vacuum Lenovo T1, au aplicații de mobil compatibile cu Amazon, Alexa și Google Assistant.

Cu ajutorul aplicației de pe mobil puteți crea program de curățare cu diferite niveluri de aspirație pentru fiecare cameră. În plus, unele aplicații vă permit chiar să accesați camera web de pe aspirator. Astfel, puteți vedea obstacolele care blochează traseul și puteți schimba cursul aspiratorului, dacă este nevoie.

Aspirator robot inteligent, navigare inteligentă

Un aspect esențial al unui robot aspirator este sistemul de navigație, care îl ajută să identifice suprafețele și să-și facă traseul pentru a se deplasa eficient. Pereții, mobila sau scările ar putea fi o problemă pentru modelele low-range, dar nu și pentru cele mai bune aspiratoare robot, care au o orientare spațială mult mai bine dezvoltată și evită cu ușurință astfel de obstacole apărute în drumul lor.

Există două tipuri principale de sisteme de navigare: LiDAR (navigare cu laser) și SLAM (cartografiere cu camere). Experții susțin că sistemul LiDAR este superior datorită faptului că are o precizie mai mare atunci când măsoară distanța față de un obiect, iluminându-l cu mai multe emițătoare-receptoare. Astfel, robotul va aspira la fel de bine în orice condiții de luminozitate, zi sau noapte. În plus, aspiratoarele robot au numeroși senzori, precum cei pentru distanță, perete, coliziune, pantă sau anti-cădere.

În concluzie, atunci când căutați cel mai bun robot aspirator pentru casa voastră, țineți cont de faptul că, dacă ar fi să luați un dispozitiv mai ieftin, ar putea să vă coste mai mult reparația.

Autonomia bateriei unui aspirator robot

Aspiratoarele mid-range au o durată a bateriei de aproximativ o oră, dar modelele mai performante pot duce și până la 3 ore de activitate, așa cum este în cazul Roborock Cleaner S5 MAX. De asemenea, este recomandat să căutați un robot de aspirare cu stație de andocare; astfel, el nu se va opri în mijlocul casei după ce a terminat curățenia, ci se va întoarce la locul lui.

Cel mai bun robot aspirator e cel silențios

Un alt avantaj al noii generații de aspiratoare este faptul că fac mult mai puțin zgomot față de dispozitivele clasice. Deși nu sunt complet silențioase, vă permit să lucrați sau să vă relaxați în timp ce micul robot aspiră totul în jur într-un mod discret, fără să vă deranjeze.

Funcționalități extra ale unui robot aspirator

Dacă vă doriți dispozitiv care poate să aspire murdăria, dar să aibă și ceva în plus, robotul aspirator este răspunsul. De exemplu, unele dispozitive sunt dotate cu funcția de mop. De exemplu, robotul de aspirare Roborock Cleaner S5 MAX poate curăța complet chiar și locuințele mai mari, datorită rezervorului de apă dublat. Panoul mopului poate fi instalat și îndepărtat rapid și ușor, fără a scoate rezervorul de apă.

Acestea sunt principalele criterii de care ar trebui să țineți cont atunci când alegeți un aspirator pentru casă.