Garanție și retur

GARANȚIE ȘI SERVICE

Toate produsele prezentate si comercializate de WANNDER beneficiaza de conditiile de garantie conforme legislatiei din Romania si U.E. in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

Toate produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Conditiile de garantie sunt prezentate in detaliu pe certificatul de garantie al fiecarui producator.

Produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.

Conditiile de acordare a garantiilor pot varia in functie de categoria de produse, de producator si/sau de alte conditii speciale de utilizare, si sunt stabilite in politicile comerciale ale fiecarui producator, la nivel national.

Daca considerati ca produsul nu functioneaza corespunzator, este necesar sa trimiteti/duceti produsul in unitatea service cea mai apropiata de dumneavoastra si mentionata pe certificatul de garantie, pentru verificare si diagnosticare.

Nu va ingradim dreptul legal la retur de 14 zile conf. O.U.G 34/2014 doar ca se va face conform procedurii:

– Dumneavoastra veti fi raspunzator de cum va ajuge la noi.

– Produsul dupa ce este verificat la primire, se va trimite catre service-ul autorizat  de producator pentru a constata problema.

– Dupa constatare se va veni cu rezolutia in cauza: reparat/schimbat/deviz, mentionam ca inlocuirea produsului o poate decide doar unitatea service autorizata prin eliberarea unei fise de negatie pt. produsul stricat.

Consumatorul poate verifica autenticitatea unui dispozitiv electronic chiar și fără a deschide / porni dispozitivul, prin simpla accesare a site-ului producătorului respectiv, prin introducerea seriei IMEI de pe cutia produsului.

In conformitate cu art. 1716 din Noul Cod Civil, Persoanele Juridice care achizitioneaza produse prin intermediul site-ului WANNDER, beneficiaza de o Garantie de 12 luni pentru buna functionare a produsului. In cazul accesoriilor garantia este de 6 luni atat pentru persoane fizice cat si juridice si se ofera pe baza facturii.

 

DREPT DE RETUR GARANTAT

Daca nu esti complet multumit de un produs cumparat, ai la dispozitie 30 zile de la achizitionare (14 zile ca sa depui cererea de retur și 16 zile să expediezi produsul) sa returnezi produsul si sa iti recuperezi banii.

Înainte de solicitarea returului, te rugăm să te asiguri ca produsul nu prezintă urme de folosire sau uzură. Acesta trebuie să fie exact în starea în care l-ai primit, cu toate foliile și accesoriile intacte.

1. Ne scrii un e-mail cu toate detaliile aferente comenzii la retur@wannder.ro :

– Nume, prenume
– Numarul comenzii
– Data comenzii
– Data receptionarii produsului
– Adresa de ridicare a produsului de catre curier
– Telefon de contact
– Motivul returului
– Modul in care dorești rambursarea: Voucher, Schimb cu alt produs sau Restiture.
– In cazul restiturii – Contul Bancar (IBAN) si Numele complet al titularului de cont
– In cazul schimbului – Produsul dorit

2. Dupa procesarea cererii, vei fi contactat de un reprezentant si vei primi toate detaliile necesare pentru a te asigura ca produsul pe care doresti sa il returnezi este conform.
3. Un curier rapid va ajunge la tine, la adresa indicata, pentru a ridica produsul si documentele necesare pentru validarea returului.
3. Dupa receptia coletului, primesti un raspuns.

Costul transportului se retine din valoarea pe care o primesti inapoi si este in valoare de 19 lei. La receptionarea coletului, produsul va fi verificat: daca toate componentele sunt in starea de la vanzare: cutia sa nu fie deteriorata sau incompleta si sa contina o copie a documentului de achizitie (factura), iar produsele si accesoriile sa nu aiba urme de folosire, parole sau conturi aplicate. Daca totul este in regula, primesti o confirmare si in scurt timp banii inapoi.

Conform legislației în vigoare, Returnarea la cumpărare este aplicabilă doar clienților – persoane fizice.

Produsele comandate online si ridicate personal, nu pot fi returnate conform O.U.G 34 din 2014. ACESTE PRODUSE POT FI TESTATE LA MOMENTUL RECEPTIEI.

Consumatorii care solicita returnarea produselor in cazul produselor preluate de la depozitul WANNDER, nu beneficiaza de dreptul de retragere din contract conform dispozitilor O.U.G. 34 din 2014.

WANNDER recomanda, pentru o desfasurare cat mai buna a procedurii de retur, pastrarea completa a ambalajului si accesoriilor alaturi de care este insotit produsul. Returnarea unui produs fara ambalaj sau fara alte accesorii ale ambalajului (spre exemplu suporti de siguranta / protectie din carton sau polistiren) sau ale produsului va duce la diminuarea valorii produselor, conform celor mai sus mentionate.